• Філософія життя на полотні

    Філософія життя на полотні

    У виставковій залі, що діє при бібліотеці-філії №5, розпочала роботу виставка молодого художника-початківця Ігоря Леваднюка.

    Від дня народження пан Ігор проживає в Білій Церкві. Шлях до мистецтва розпочав 5 років тому всупереч усім життєвим обставинам. Вчитель фізичного виховання за освітою, господарник за посадою, філософ за поглядами на життя.

    Експозиція «Protagonist and RUA» – перша колекція картин, яка створена за роки творчого шляху в мистецтві, і присвячена українцям, які наперекір внутрішній та зовнішній боротьбі, внутрішнім протиріччям та сумнівам боролися і продовжують боротися за право йти обраним шляхом чи то зі зброєю в руках, чи з ручкою або пензлем.

    Protagonist – головний герой, персонаж, яким керує сам гравець. RUA-примара, гуркіт натовпу, світова експансія дегуманізації, врешті решт дракон, який полює на головного героя. Символічним є значення RUА, що являється також праобразом так званого братерства двох народів, які своїми благими намірами і умовними кордонами стиснули не тільки індивідуальність окремо взятої людини, а стирали ідентичність народів, їхню культуру, мову, традиції, історію.

    Сьогоденна проблема людства, яку вбачає митець-філософ Ігор Леваднюк, – штучний інтелект, який загрожує людству. На картині «Очима дракона», саме штучний інтелект є тим драконом, який має надзвичайну владу над людством.

    Філософський підхід та критичне ставлення до життя – це основна думка, що проглядається в кожній роботі. Колористика, тематика робіт митця змінилися з початком повномасштабної війни путінської росії проти України.

    Усі роботи, представлені на виставці, різнопланові та різняться за жанрами. На розсуд шанувальників мистецтва представлені: портрети, натюрморти, пейзажі та архітектурні будівлі і вулиці міста, афіші, графіка та картини з філософським підтекстом.

    На відкритті виставки, під музику у виконанні викладача школи мистецтв №5 ім. Сергія Томащука Ігоря Горбатюка, художник провів майстер-клас з написання портрету.

    Очільниця управління культури та туризму Білоцерківської міської ради Юлія Ковальська привітала художника з першою персональною виставкою та подякувала митцю за внесок в розвиток і популяризацію художнього мистецтва, активну участь в культурно-мистецькому житті міста.

    Виставка триватиме до 19 липня, за адресою: просп. Незалежності, 55.

     

    Любов Михайлюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше