• Віват торбі!

    Віват торбі! Віват торбі! Віват торбі! Віват торбі! Віват торбі!

    Україна, як і весь світ, 3 липня відзначає Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів.
    Звичайний поліетиленовий пакет настільки увійшов у щоденне життя кожної людини, що мало хто замислюється над тим, наскільки виробництво та утилізація цих повсякденних побутових дрібниць може нашкодити навколишньому середовищу.
    З цієї нагоди у бібліотеці-філії №2 відбулося еко-арт година «Віват торбі!» для вихованців літнього табору «Інтелект». Працівниці книгозбірні запропонували дітлахам долучитися до загальноукраїнської акції «День без поліетилену!» та відмовитися від використання пакетів.
    Бібліотекарка Олена Буяненко розповіла малечі про негативний вплив на природне середовище пластикових виробів. Юні екологи жваво реагували на запитання, пропонували своє бачення вирішення проблеми, взяли участь у екологічній грі «Чим замінити шкідливі для природи речі». Бібліотекарки запропонували присутнім стати учасниками справжнього дефіле екоторбинок.
    Захопливий процес розпису паперових торбинок під керівництвом бібліотечної майстрині Ірини Осіпенко додав цій зустрічі особливого забарвлення. Дітлахи мали змогу відчути себе дизайнерами та створити оригінальну, стильну та екологічну сумку багаторазового використання – чудову альтернативу поліетиленовим пакетам.
     

    Олена Буяненко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше