• Навколишнє середовище під час війни

    Навколишнє середовище під час війни Навколишнє середовище під час війни Навколишнє середовище під час війни Навколишнє середовище під час війни Навколишнє середовище під час війни

    У 2022 році світ зіткнувся з однією з найбільших екологічних катастроф внаслідок війни, що триває в Україні. Воєнні дії мають руйнівний вплив на навколишнє середовище та здоров’я українського народу.

    З нагоди Всесвітнього дня захисту довкілля, який щороку відзначається 5 червня, до бібліотеки-філії №2 завітали юні читачі книгозбірні на годину екології «Навколишнє середовище під час війни».

    Бібліотекарка Тетяна Матвієнко обговорювала з школярами різні екологічні проблеми, спричинені бойовими діями. Розповідь супроводжували документальні відео та презентація. Учасники заходу дізналися, що одними з найважливіших екологічних наслідків війни в Україні стали забруднення повітря, води та ґрунту, знищення лісів і місць проживання диких тварин, а також руйнування критичної інфраструктури України.

    Під час заходу підлітки складали анаграми, відгадували екологічні загадки та взяли участь у вікторині «Як війна впливає на екологію України». Юнаки та дівчата поміркували про те, як вони можуть допомогти навколишньому середовищу в цей нелегкий час.

    Наприкінці зустрічі пані Тетяна запропонувала створити екологічний колаж «Екологія: ми відповідальні за майбутнє», на якому присутні розміщували позитивні та негативні наслідки діяльності людини на довкілля.

     

    Олена Буяненко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше