• Земля – наш рідний дім

    Земля – наш рідний дім Земля – наш рідний дім

    22 квітня відзначається Всесвітній день Землі – свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження природних ресурсів. З нагоди Всесвітнього дня Землі працівники бібліотеки-філії №6 провели низку заходів.

    Бібліотекарки здійснили бібліодесант в гурток декоративно-ужиткового мистецтва студії «Азалія» (керівник Людмила Красніцька-Луцик), який працює при БПШ №23 та провели творчу годину «Я хочу, щоб яскравим цвітом планета чарувала нас!».

    Діти із зацікавленням слухали розповідь про збереження довкілля, про те, як берегти ресурси нашої планети й охороняти навколишнє середовище.

    Бібліотекарка Людмила Романюк презентувала маленьким художникам книги «Наша планета», «Ліс», «Природа», «Комахи», «Тварини» із серії «Енциклопедія для дітей», які допоможуть дітворі краще пізнати світ природи. Подорожуючи сторінками книг діти дізналися про те, яка крихка і вразлива наша планета, як треба розумно та дбайливо ставитися до неї, щоб не втратити її краси.

    Своє ставлення до природи, її краси, діти передали на папері за допомогою пензлика і фарб. Своїми малюнками діти нагадали усім про те, що планета, яка дарує нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті.

    Користувачі книгозбірні взяли участь у арт-годині «Зелена планета очима дітей».

    Екологічну годину «Серце землі в наших долонях» провели в 3-А класі БПШ №23 (класовод Наталія Гладка). Бібліотекарка Світлана Шута розповіла третьокласникам історію заснування свята. Доповненням до розповіді став перегляд відео «Земля – наша планета», з якого діти дізнались про екологічні проблеми людства та зрозуміли, що обов’язком кожної людини є охорона природи і персональна відповідальність за стан навколишнього середовища.

    Діти взяли участь у вікторині «Знай, люби, бережи». Були активними при проведенні бліц-опитування «Рослини – герої казок» та «Казки перетворення».

    Для третьокласників фахівчині підготували викладку літератури «Твій дім, що називається Земля», на якій представлена література, що виховує любов до природи, викликає прагнення бережливого ставлення до неї, стимулює дитячу фантазію й уяву.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше