• А у нас – солодкий майстер-клас

    А у нас – солодкий майстер-клас А у нас – солодкий майстер-клас А у нас – солодкий майстер-клас А у нас – солодкий майстер-клас


    На вулиці спекотно, а в читальній залі бібліотеки-філії №6 не тільки гаряче, а й солодко. Це дітвора зібралася щоб взяти участь в творчій майстерці з виготовлення льодяників з цукрової карамелі.
    Секретами, навичками та таємницями приготування льодяників ділилась Анастасія Гейло – інженер-технолог кондитерських виробів.
    Поштовхом до такої цікавої справи став пост в соціальній мережі від луганчан, які виготовляли форми для льодяників. Цим ремеслом пані Анастасія займається вже третій рік, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Бажання внести свій вклад у Перемогу привело її до виготовлення патріотичних карамельок. Прапор, герб, карта України, птах-голуб та квіти – символи держави, щоразу поповнювали асортимент виробів. Льодяники пані Анастасії потрапляють не лише на передову до наших захисників, а й «подорожують» країнами Європи, представляючи Україну солодкими символами держави. Вони побували в Нідерландах, Австрії, Франції, Туреччині, Польщі. Вироби кондитерки були присутні і на ярмарку в Сполучених Штатах Америки.
    Окрім масового виготовлення льодяників, Анастасія Романівна проводить благодійні майстер-класи як для дорослих, так і для дітей, даруючи присутнім море незабутніх та смачних емоцій. І сьогодні, у світ незвичайних солодощів, вона подорожувала разом із читачами бібліотеки. Діти, перевтілившись у майстрів-карамельє, поринули в чарівний світ солодкої магії, опановуючи нові навички, створювали авторські солодощі.
    Для створення кондитерського виробу використовувалися наступні інгредієнти: цукор, патока та інвертний сироп. Кожен учасник індивідуально вибирав штучний барвник та форму карамелі. Основною цікавинкою заходу було те, що дітки мали можливість не лише спостерігати за працею професійного кондитера, а й спробували власні сили в приготуванні карамельних шедеврів та долучитися до таїнства появи малюнків і написів усередині солодощів.
    Захід був оригінальним і неповторним та надовго залишить солодкі спогади, адже кожен учасник після проходження майстер-класу, отримав свій унікальний солодкий подарунок, зроблений власними руками.
    Дякуємо Анастасії Гейло за надзвичайно цікавий і корисний захід та за можливість для кожної дитини відчути себе справжнім кондитером, й не лише скуштувати натуральну карамель ручної роботи, а й пригостити своїх друзів та рідних.

    Надія Гаврилова



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше