• Герб – символ єдності держави

    Герб – символ єдності держави Герб – символ єдності держави Герб – символ єдності держави Герб – символ єдності держави

    Державний Герб України – це один з офіційних символів поряд з Прапором і Гімном. 19 лютого 1992 року, Верховна Рада України затвердила Тризуб як Малий Герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба України. Ним став золотий Тризуб на синьому щиті – національний символ українців часів визвольних змагань XX століття.

    Напередодні Дня Державного Герба України працівники бібліотеки-філії №6 провели годину державності «Символ єдності держави» для читачів − учнів 4-А класу БЗШ №23 (класовод Інна Ковтун).

    Бібліотечні фахівці розповіли четвертокласникам про історичне походження Тризуба, про те, як і чому Тризуб став гербом України.Діти дізнались про найбільші герби України, занесені в Книгу Рекордів Гінеса.

    На заході прозвучали вірші Наталки Поклад «Тризуб» та Ганни Чубач «Наш герб», які прочитали Уляна Денисенко та Злата Каверіна. Оля Торбенко власноруч виготовила Тризуб, а Ірина Трунденко – намалювала.

    Учасники заходу взяли участь у майстер-класі «Виготовляємо квіти з серветок». Згодом,з квітів патріотичних жовто-синіх кольорів, діти «склали» Герб України.

    В читальній залі книгозбірні оформлена тематична викладка «Герб – символ свободи і незалежності», на якій представлена література, що розкриває історію появи українського національного Герба, його значення у різні історичні періоди та ставлення до державної символіки в наш час.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше