• Життя без сміття

    Життя без сміття Життя без сміття Життя без сміття Життя без сміття

    Для привернення уваги до проблеми забруднення навколишнього середовища поліетиленовими відходами 3 липня відзначають Всесвітній день без поліетилену. Найперше, що можемо ми зробити – це не використовувати поліетиленові пакети.
    Працівниці філії №6 провели акцію «Пакетам – торба!», до якої долучились читачі книгозбірні. Діти подивилися відео «Екологічна катастрофа: як пластиковий пакет знищує тисячі птахів щороку!».
    Бібліотекарка Світлана Шута розповіла присутнім історію створення поліетиленових пакетів та про те, якої шкоди вони завдають навколишньому середовищу, навела факти шкідливого впливу поліетилену на організм людини. Пані Світлана зауважила, що основна небезпека поліетиленових пакетів полягає у складності їхньої утилізації, оскільки поліетилен отримують з нафти – невідновного природного джерела. У ґрунті такий пакет розкладається не менше 200 років, а під час знищення спалюванням виділяє небезпечні токсичні речовини.
    Світлана Володимирівна презентувала дітям книгу Мартіна Дорі «Діти проти пластику», в якій письменник розповідає як піклуватися про планету і радить, як щодня боротися зі шкідливим пластиком у побуті. Автор запрошує читачів взяти участь у виконанні легких і цікавих рекомендацій, які допоможуть їм стати супергероями, а на планеті буде менше пластикового сміття. Запропонувала фахівчиня дітям і книгу Галини Ткачук «Книжка про сміття». Особливу увагу вона приділила двом розділам: «Сміттєві континенти», в якій розкривається шкідливість пластикової плями посеред океану та розповідається про її загрози для морських мешканців, та розділу «Екопастки» присвяченому ситуаціям, потрапляючи у які, людина вважає, що чинить екологічно, але насправді, це не зовсім так.
    Завідувачка книгозбірнею Надія Гаврилова запросила читайликів взяти участь у творчій майстерці з виготовлення еко-торбинки з кольорового паперу. Дітвора впорались із поставленим завдання. В оформленні виробу переважали квіткові мотиви, а дехто писав екологічні гасла.
    Читачка Анастасія Бабійчук пригостила всіх присутніх пиріжками з яблуками, які вона спекла разом із мамою.
     
    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше