• Ми − Українці, ми – Європейці

    Ми − Українці, ми – Європейці Ми − Українці, ми – Європейці

    Цьогоріч згідно Указу Президента України Володимира Зеленського від 9 травня 2023 року Україна відзначила День Європи разом з усіма країнами − членами ЄС. Цей день є символом миру та єдності в Європі.

    Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України, як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи. З цієї нагоди у бібліотеці села Вільна Тарасівка відбулася інформаційна година «Ми − Українці, ми – Європейці», на яку завітали читачі книгозбірні.

    Ведуча заходу пані Раїса ознайомила присутніх з історією створення Євросоюзу, країнами, які входять до ЄС та їхніми символами. Також вона зазначила, що сьогодні увесь світ є свідком повномасштабного вторгнення та військової агресії росії проти України.

    Наша країна отримує військову, економічну та гуманітарну допомогу, а тисячі українців отримують піклування від громадян в Європі. Україна рішуче налаштована стати частиною великої європейської співдружності − Євросоюзу.

    Також бібліотекарка розповіла про значення Європи для України, і про те, що одним із пріоритетних напрямів стратегічного розвитку України є інтеграція нашої держави до Європейського співтовариства.

    Пані Раїса побажала юному поколінню вірити в свої сили, поважати один одного, любити свою країну та українську мову, шанувати історію та українізувати себе, своїх рідних та близьких, читати книги українських авторів, вчити історію краю, його традиції, звичаї та обряди. Бо Україна − наш рідний дім, наша свята земля, яку ніколи нікому не віддамо.

    Це свято вкотре нагадало нам, що Європа починається не за кордонами України, вона починається в серці кожного з нас! Живімо з Європою! Україна – це Європа!

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше