• Мрія українців пензлем дітвори

    Мрія українців пензлем дітвори Мрія українців пензлем дітвори Мрія українців пензлем дітвори

    9 травня – День Європи – символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, які мають спільні цінності та інтереси.Україна прагне стати повноправним членом Європейської спільноти. З цієї нагоди працівники бібліотеки-філії №6 провели арт-годину «Мрія українців пензлем дітвори» для читайликів − учнів БПШ №23, гуртківців студії «Азалія» (керівник Людмила Красніцька-Луцик).

    Бібліотекарка Людмила Романюк розповіла маленьким художникам про те, що ми, українці, живемо в самому серці Європи і відчуваємо себе її частинкою. Вона зауважила, що хоч Україна і не є членом Європейського Союзу, але ми повинні усвідомлювати, що Європа починається не за кордоном України, вона починається в серці кожного українця. Українські діти – діти сучасної Європи, мають бажання разом з усіма дітьми Європейського Союзу будувати своє майбутнє і майбутнє рідної України.

    З розповіді Людмили Миколаївни присутні дізнались прозначення символів на прапорі ЄС: коло і 12 золотих зірок на блакитному тлі, а також прослухали офіційний гімн Ради Європи, яким є «Ода до радості» − музика фіналу Дев’ятої симфонії Людвига ван Бетховена.

    Діти відобразили на папері свої враження від почутого за допомогою пензлика і кольорових фарб.У своїх малюнках малеча продемонструвала своє розуміння Європи та місце України в ній. На паперових полотнах з’являлись символи України та Європи, як ствердження, що Україна – центр Європи та є невід’ємною частиною Європейської родини. Таким чином, протягом заходу читачі відкривали для себе Європу і пізнавали Європейський простір.

    Цікавим та пізнавальним був захід. Його учасники з гідністю можуть сказати, що вони поділяють європейські цінності, бо Україна – серце Європи, країна, якою ми всі пишаємося.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше