• Відкриваємо Європу – разом!

    Відкриваємо Європу – разом! Відкриваємо Європу – разом! Відкриваємо Європу – разом! Відкриваємо Європу – разом!

    У третю суботу травня, починаючи з 2003 року, в Україні відзначається день Європи.

    День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

    Щоб рухатися уперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. А ще вивчати їхній досвід розбудови громадянського суспільства. Тому одним з пріоритетів стратегічного розвитку України визнано інтеграцію нашої держави у Європейське суспільство. Адже наші історії та культури мають нерозривні зв’язки.

    Міська ЦБС плідно співпрацює з багатьма навчальними закладами Білої Церкви, бібліотекарі завжди готові поділитися своїми знаннями, навичками та вміннями зі своїми колегами. Працівники книгозбірні БНАУ гостинно запросили представників міських бібліотек взяти участь у заходах з нагоди відзначення Дня Європи.

    17 травня для студентів ветеринарного факультету БНАУ працівники центральної бібліотеки провели літературний диліжанс "Європа багатолика: єдина, близька,велика”.

    Розпочався захід гімном Євросоюзу. Ведучі заходу Ольга Соломаніна та Тетяна Кириленко увазі молоді запропонували інформаційне досьє "Знай про Європу більше”, присвячене історії створення Європейського союзу та його символіці.

    За допомогою віртуальної мандрівки "Країнами Європи”, яку провела Тетяна Качанова, студенти дізналися про історію і сьогодення Європейського Союзу, відвідали такі країни, як: Великобританія, Франція, Італія, Іспанія, Німеччина, познайомилися з історичними і культурними пам’ятками та видатними людьми цих країн.

    Літературну мозаїку "Письменники Європи: історія та сучасність” провела Наталія Біляєва. Студенти пригадали не тільки класиків зарубіжної літератури, а й почули нові імена.

    Ближче познайомитися з культурою, історією, традиціями країн Європи змогли студенти І курсу біолого-технологічного факультету БНАУ під час інформини «Європейський Союз – дізнайтесь більше», яку провела завідувачка філіалу №10 Ганна Нагорна.

    Гаслом заходу стали слова французького філософа Фуреже де Монброна «Світ схожий на книгу, і той, хто знає тільки свою країну, пройшов у ній лише першу сторінку».

    Інформина складалася з конкурсів: «Що Ви знаєте про Європу і Європейський Союз», «Чим славна наша Україна», «Мистецький простір або чудеса Європи», «Що? Де? Коли?», «Літературна мандрівка Європою» і проводилася за схемою«Запитання – Відповідь – Цікава інформація».

    Три найактивніші студенти, які дали найбільше правильних відповідей отримали в подарунок солодощі.

    З метою розширення знань та отримання нової інформації про європейські країни, в книгозбірнях міста проведено різноманітні заходи. Наприклад, протягом тижня в центральній бібліотеці працювала виставка-панорама «Україна – держава європейська» та відбувся флешмоб «В єдиній європейській родині». Центральна бібліотека для дітей запросила своїх користувачів у віртуальну подорож європейськими столицями. У філії №2 оформлена фотоекспозиція «Визначні місця Європи». Літературний глобус «Письменники країн Європи» сподобався читачам бібліотеки №4, а бібліотекарі філіалу №8 запропонували користувачам у віртуальну мандрівку «Конкурс «Євробачення-2017».

     

    Тетяна Ярошенко, Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше