• Європейський день мов Європейський день мов

    Як кажуть фахівці, мода на володіння іноземними мовами не проходить ніколи. Знання мов відкриває нові можливості для кожного, хто прагне до розвитку, вдосконалення, покращення свого життя…

    Сьогодні відбувається наближення України до країн Європи. Україна багатонаціональна і багатомовна держава, яка прагне стати членом Євросоюзу. Саме тут з 2001 року 26 вересня відзначається Європейський день мов. Тому напередодні цього дня у бібліотеці-філії №10 був проведений інтелектуальний марафон «Європа – наш спільний дім» для юних користувачів – учнів 9-Б класу БЗШ №5 (кл. керівник І. Єфіменко). Через карантинні обмеження до книгозбірні завітала лише половина класу.

    «Що поляки називають «uroda»?, «А про що чехи говорять «вонявки»?, «Яка міжнародна мова танцю? …Опери?», «Яка легендарна гора у Туреччині була оспівана ще Гомером у «Іліаді»?, «Якої європейської мови не існує?» – на ці та інші запитання учні відповідали креативно, весело і правильно! Команда №3 впевнено перемогла, за що і отримала солодощі.

    Для всіх читачів філії оформлена викладка літератури «Мовне розмаїття Європи».

    Вивчайте мови і успіх вам гарантовано.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше