• Випалена земля

    Випалена земля Випалена земля Випалена земля Випалена земля

    На фоні тисячі вбитих людей, зруйнованих міст, мільйонів біженців, усіх очевидних наслідків війни, яку принесла на нашу землю росія, ми не маємо право забувати про те, що українському довкіллю війна теж завдала величезної шкоди.

    Саме для висвітлення цієї теми в бібліотеці-філії № 7 відбувся День інформації «Екоцид та злочини проти довкілля». Для читачів – учнів 3-Б класу гімназії-початкової школи №5 (класний керівник Винарчук З.М) було проведено інформаційну годину «Природа і війна».

    Бібліотекарки розповіли про те, як бойові дії призводять до знищення тварин та рислин. Під загрозою руйнації опинилися заповідні території: Асканія Нова, Тузлівські лимани, які завжди служили місцем відпочинку та гніздування для перелітних птахів. На жаль, наслідки шкоди природі, завдані росіянами, відчуватимуться ще багато десятиліть. І саме молодше покоління буде змушене долати екологічну катастрофу, спричинену війною, яка відбувається на нашій теритирії.

    Увазі членів клубу «Чарівна мить», що працює при бібліотеці, фахівчині книгозбірні запропонували екологічні роздуми «Довкілля – мовчазна жертва війни». Учасники заходу дізналися про жахливі наслідки екоциду, спричиненого російським вторгненням: забруднення води, знищення тварин та рослин, випалення чорноземів, там, де ще донедавна колосилася пшениця.

    Членкиня клубу Альбіна Бачинська, в минулому санітарна лікарка, дала поради, як мінімізувати негативний вплив військових дій на організм людини.

    Користувачі книгозбірні мали змогу познайомитися з книжковою виставкою «Війна руйнує природу України».

    Важко навіть уявити скільки часу потрібно для очищення та відновлення земель, водних ресурсів та повітря. Проте зрозуміло вже зараз – наслідки цієї війни кожен українець відчуватиме тривалий час. Екологія та її вплив на здоров’я кожного громадянина є однією з проблем післявоєнного відновлення України.

     

    Альона Сушкевич.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше