• Моя Земля кричить від болю

    Моя Земля кричить від болю

    20 березня відзначається Всесвітній день Землі. З цієї нагоди у бібліотеці села Вільна Тарасівка для юних читачів пройшов еконабат «Моя Земля кричить від болю».

    У книгозбірні відбувся яскравий і в той же час корисний захід, під час якого бібліотекарка пані Раїса нагадала присутнім про те, що планета Земля – наш рідний дім, у якому створені особливі сприятливі умови для існування і життєдіяльності людини. Бібліотечна фахівчиня розповіла, як берегти ресурси планети й охороняти навколишнє середовище. Діти отримали безліч корисних порад про те, як треба поводитись з різними видами відходів (від звичайних паперових пакетів до батарейок), як допомагати вирішувати екологічні проблеми.

    Пані Раїса зазначила, що починаючи зі шкільної лави потрібно не бути байдужими до природи, розуміти й берегти її, бути відповідальними за свої вчинки. Вона запропонувала юним читачам допомогти дорослим очистити від сміття прилеглу територію свого будинку та висадити хоча б одне деревце.

    Присутні весело розгадували загадки про навколишнє середовище, воду, повітря, флору та фауну Землі. Наприкінці заходу пані Раїса презентувала книжкову виставку «Землю для нащадків збережімо!», де представлена література, яка виховує любов до природи, викликає прагнення бережливого ставлення до неї, стимулює дитячу фантазію й уяву.

    Для України, як ніколи актуальними є питання миру, захисту своєї землі, своїх людей та довкілля.

     

    Раїса Лисак.

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше