• Екологічні наслідки війни

    Екологічні наслідки війни Екологічні наслідки війни Екологічні наслідки війни Екологічні наслідки війни Екологічні наслідки війни

    Війна – це не лише руйнації інфраструктури. Вона несе небезпеку людям та природі навіть там, де немає активних бойових дій. Таке явище називають екоцидом – злочином, що скоєний проти природи.

    Фахівчині бібліотеки-філії №2 підготували для читачів – семикласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №13 екологічний лікбез «Екологічні наслідки війни».

    Бібліотекарка Олена Буяненко розкрила поняття «екоцид» та повідомила, що наразі в Україні відбувається масштабний воєнний екоцид – порушення екосистеми у результаті збройної агресії.

    Переглянувши відео «Екологічні наслідки війни. Екоцид в Україні», діти дізнались, як військові дії впливають на екологію України, яких збитків вже зазнало довкілля, а також наскільки тривалими можуть бути наслідки для природного середовища нашої країни.

    Під час заходу діти розгадували «екологічні» ребуси, взяли участь у грі «Добери риму». За допомогою асоціативного куща «Екоцид» учасники заходу розмірковували над негативними наслідками війни для навколишнього середовища.

    Наприкінці зустрічі бібліотекарка Ірина Осіпенко запропонувала підліткам створити екологічний плакат «Збережи рідну планету», на якому учасники заходу намалювали чисте блакитне небо, сонце, дерева, квіти, що символізують щасливе життя у мирній країні.

    Як би тяжко нам усім сьогодні не було, ми віримо, що збережемо наші землі від ворожої навали і зацвітуть ще наші сади буйним цвітом.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше