• «Екологічні проблеми України»

    «Екологічні проблеми України» «Екологічні проблеми України»

    Людство стоїть на порозі реальної екологічної катастрофи. Не одне десятиріччя накопичувались проблеми у взаємовідносинах людини і природи. Прогноз розвитку людства до 2032 року досить невтішний. Так або інакше буде деформовано більше 70 % земної поверхні, знищено більше чверті усіх видів тваринного та рослинного світу, дефіцитом стане чисте повітря, питна вода. Вже сьогодні 80% всіх хвороб виникає в результаті споживання неякісної питної води. Вода може стати однією із головних причин майбутніх військових конфліктів.

    Отже не дивно, що останнім часом виріс інтерес до екологічної літератури, екологічного виховання.

    Нещодавно у бібліотеці-філії №3 пройшов день інформації «Екологічні проблеми України» (до Всеукраїнського дня навколишнього середовища).

    Працівники книгозбірні підготували для своїх читачів книжково-ілюстровану виставку «Дивосвіт рідної природи» та викладку журнальних статей «Екологічні проблеми рідного краю». Вони ще раз нагадали про проблеми охорони навколишнього середовища, значення і важливість дбайливого ставлення до природи.

    Не залишила байдужими відвідувачів бесіда «Прости нас, земле, нерозумних» . Увазі користувачів була запропонована консультація «Як знайти матеріали з екології в електронних базах даних та періодичних виданнях».

    Діти із задоволенням відправилися у екологічну книжкову мандрівку «Пригоди у світі природи», взяли участь у вікторині «Людина і природа» та переглянули «Екологічний мультик».

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше