• Година-спогад «Німа душа Чорнобиля»

    Година-спогад «Німа душа Чорнобиля» Година-спогад «Німа душа Чорнобиля» Година-спогад «Німа душа Чорнобиля» Година-спогад «Німа душа Чорнобиля»

    26 квітня – 38-ма річниця масштабної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала національною трагедією для багатьох народів, надовго залишила свої згубні сліди на значній території України, зумовивши істотне погіршення загальної екологічної ситуації та негативно позначившись на долі та здоров’ї мільйонів людей.

    Цій сумній даті фахівчині центральної бібліотеки для дітей присвятили годину-спогад «Німа душа Чорнобиля», яка відбулася 25 квітня для читачів – шестикласників гімназії-початкової школи №11.

    Завідувачка ЦДБ Олена Корнієнко розповіла користувачам про жахливі та трагічні події 26 квітня 1986 року, які відбулися на Чорнобильській АЕС, ознайомила з сумною статистикою наслідків трагедії, назвала імена ліквідаторів: пожежників, лікарів, військовослужбовців, які рятували станцію та людей.

    Присутні переглянули мультфільм «Місто-привід» із серії «Книга-мандрівка. Україна», присвячений Прип’яті – місту, де було перекреслене життя тисяч людей, місту – пам’ятнику трагедії, яка сталася 26 квітня 1986 року.

    До обговорення наслідків Чорнобильської трагедії долучилася Вікторія Ярич, викладачка української мови та літератури гімназії, в минулому мешканка Прип’яті. Вона поділилися своїми спогадами щодо міста, в якому народилася, де пройшло її дитинство та юність.

    Презентацію автобіографічної повісті письменника-краянина Костянтина Климчука «Літо, коли сонце стало чорним» провела бібліотекарка Тетяна Бєлєнька. Діти уважно слухали історію свого однолітка, одинадцятирічного Жені, дитинство якого перервала аварія на Чорнобильській АЕС, яка назавжди змінила його життя.

    Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували героїв, які ціною власного життя зупинили вогняну стихію, та жертв Чорнобильської катастрофи.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше