• Екологія – «мовчазна жертва» війни

    Екологія – «мовчазна жертва» війни Екологія – «мовчазна жертва» війни

    Фахівчині центральної бібліотеки для дорослих разом з Людмилою Поліщук, членкинею клубу «Водограй», що працює у книгозбірні, провели екологічний лікбез «Екоцид – без права на життя».

    Розпочався захід виступом бібліотекарки Нінель Авраменко, яка повідомила, що російська збройна агресія проти України завдає значної шкоди довкіллю нашої країни, а численні випадки цілеспрямованого знищення природних ресурсів та інфраструктурних об’єктів свідчать про екоцид українського народу.

    Пані Нінель навела приклади випадків екологічних катастроф і загроз, які виникли через війну: захоплення ворогом Запорізької АЕС, підрив Каховської ГЕС, пожежі на нафтобазах та звалищах, затоплення шахт, обстріли атомних станцій, морських портів, складів небезпечних відходів, мінування територій.

    Завідуюча сектором книгозбірні Олена Стельмах підготувала і продемонструвала присутнім відеоролики про «червонокнижних тварин», рідкісні рослини, морських мешканців, які масово гинуть через війну.

    На завершення заходу учасниці клубу прочитали вірші Тараса Шевченка, Ліни Костенко, Лесі Українки про красу української природи, а солістки вокального ансамблю «Ровесник» виконали віночок українських пісень.

     

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше