• Землі ласкавої куточок милий

    Землі ласкавої куточок милий Землі ласкавої куточок милий Землі ласкавої куточок милий

    18 вересня ми відзначатимемо 989-у річницю від дня заснування рідного міста. Напередоднісвята в центральній бібліотеці для дорослих відбувся День краєзнавства «Письменники-краяни – ювіляри 2021 року».

    Розпочався захід усним журналом «Письменник житиме в своєму слові», який провели бібліотекарки Нінель Авраменко, Олена Стельмах і Любов Вилегжаніна для членів клубу «Водограй».Провідний бібліограф Нінель Володимирівна повідомила, що з Білою Церквою пов’язали свою творчу долю 18 членів НСПУ, талановиті автори прозових і поетичних творів.

    29 вересня свій ювілей святкуватиме лауреат Білоцерківської міської літературно-мистецької премії ім. І. Нечуя-Левицького, відомий поет-гуморист, сатирик Володимир Дідківський. Педагог за покликанням,він є автором поетичних збірок гумору та сатири «Всім по шматочку», «Ярмо», «Дзвін», «Лісова гімназія», «Став учитель депутатом» тощо. Письменник, як справжній патріот, не байдужий до минулого, сьогодення і майбутнього українського народу. «Сміх – здоров’я» – стверджує Володимир Дідківський – «сміємось, значить живемо».

    У цьому році виповнилося б 85 років Володимиру Іванціву, 70 – Миколі Осиці, 65 – Галині Гай, 55 – Олександру Виговському, які, на жаль, пішли у засвіти, але залишили нащадкам великий творчий спадок. Їхні, різні за жанрами, творипро любов до рідного краю, його історію, сьогодення.

    Розповідь ведучої супроводжувалася слайдовою презентацією.

    Цього дня учасники заходу із задоволенням переглянули відеофільм«Місто, одягнене в славу століть», присвяченийісторії виникнення Білої Церкви та її сьогоденню і охоче відповідали на запитання краєзнавчої вікторини «Від Юр’єва до Білої Церкви».

    Працівники книгозбірніпрезентували видання з книжкових виставок «Місто моєї долі», «Письменники-краяни – ювіляри 2021 року», «Негаснучі свічі». Відвідувачі бібліотеки із цікавістю гортали книги з автографами відомих письменників, громадських діячів, представленихна книжковій викладці «Книги з добрих рук».

    Нінель Авраменко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше