• Читай-ярмарок «Європейські книжки на будь-які читацькі смаки»

    Читай-ярмарок «Європейські книжки на будь-які читацькі смаки» Читай-ярмарок «Європейські книжки на будь-які читацькі смаки» Читай-ярмарок «Європейські книжки на будь-які читацькі смаки» Читай-ярмарок «Європейські книжки на будь-які читацькі смаки» Читай-ярмарок «Європейські книжки на будь-які читацькі смаки»

    9 травня в Україні святкують День Європи. З минулого року його відзначають саме в цей день спільно з державами Європейського Союзу.
    Цій події фахівчині центральної бібліотеки для дітей присвятили читай-ярмарок «Європейські книжки на будь-які читацькі смаки», який мотивував юних користувачів до читання та пізнання Європейського Союзу, історії та культури його держав.
    На початку заходу в читальній залі урочисто лунав Гімн Європи «Ода до радості» (сл. Фрідріха Шиллера, муз. Людвига Ван Бетховена). Ведуча заходу Тетяна Бєлєнька запросила відвідувачів до участі в ігровій подорожі «Відкрий для себе Європу». Читачі разом з пані Тетяною та «Чарівним атласом» української авторки Надії Гербіш здійснили захопливі мандрівки до європейських країн та дізналися незліченну кількість цікавинок про Гринвіч, Венецію та Париж.
    Підлітки взяли активну участь у грі «Європа у великому та малому, в історії та мріях». Ознайомившись з історією, культурою, національними традиціями, пам’ятками історії та культури країн ЄС, користувачі виконали численні завдання: назвали 27 держав-членів ЄС, згадали назви столиць європейських держав та вписали їх в білі поля на мапі, розгадали кросворд «Річки і гори Європи», відповіли на непрості запитання вікторини «Спільна європейська спадщина». Пожвавлення інтересу до визначних міст Європи викликала у користувачів віртуальна подорож, що мала назву «Європейські столиці».
    Айстопером читай-ярмарку був книжковий «Європейський бульвар», де експонувалися книжки європейських письменників-класиків та сучасників. Читачі здійснили «Літературні мандрівки Європою з героями книг», під час яких пригадали відомих поетів, письменників цих країн, їхні всесвітньо відомі твори, які вивчають за шкільною програмою. Вікторина «З якої країни письменник?» дозволила перевірити знання присутніх про творчість сучасних європейських письменників.
    Найменші читайлики відкрили для себе напрочуд широкий, розмаїтий, яскравий книжковий світ в розділі «Казки Європи», де були представлені народні казки цих країн та казкові історії європейських письменників. Дітлахи залюбки мандрували сторінками улюблених книг, складали пазли за казками, активно відповідали на запитання вікторини «З якої казки?».
    На завершення заходу відбувся флешмоб «Україна – це Європа».
     

    Світлана Шалагіна

     




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше