• День миру і єдності

    День миру і єдності День миру і єдності День миру і єдності День миру і єдності

    Цьогоріч Україна вдруге за двадцять років долучається до заходів з нагоди Дня Європи, який традиційно відзначається 9 травня в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності.

    З цієї нагоди працівниці бібліотеки-філії №2 підготували для третьокласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №13 гру-подорож «Світ. Європа. Україна».

    Бібліотекарка Олена Буяненко розповіла про історію створення Євросоюзу, його символіку, значення 12 зірок та кола, в яке вони укладені.

    Під час перегляду відео «Приєднуйся до європейців!», дітлахи дізналися як запеклі вороги стали країнами-союзниками, коли ЄС святкує день народження, чому немає Конституції Євросоюзу, скільки років ЄС існував без власної валюти і, нарешті, чому бути європейцем – це круто.

    Малеча активно відповідала на цікаві та несподівані запитання стосовно ЄС та Європи, взявши участь у грі «Діжечка із запитаннями».

    Дівчаток та хлопчиків захопила вікторина за казками європейських авторів, під час якої діти продемонстрували ерудицію, швидкість та кмітливість.

    Наприкінці заходу юні читайлики мали чудову нагоду познайомитися з найвідомішими персонажами казок європейських авторів та довідатися про звичаї і побут різних країн Європи за допомогою книжкової виставки «Мандруємо казками Європи».

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше