• Європа – наш спільний дім Європа – наш спільний дім Європа – наш спільний дім Європа – наш спільний дім

    Щоб рухатись уперед, потрібно не лише любити  Батьківщину, а й знати та поважати  сусідів. А це означає – вивчати їхні звичаї, традиції, національну культуру.
     
    2020 рік оголошено Роком Європи в Україні.
     
    З цієї нагоди 26 лютого в центральній міській бібліотеці відбувся День інформації «Вивчай Європу – змінюй Україну. Країна починається з тебе».
     
    Розпочався захід  бібліографічним оглядом літератури «Україна – держава європейська», який підготувала і провела бібліограф Нінель Авраменко.
     
    Віртуальна подорож «Цікаві факти про Україну» дала змогу читачам відвідати  найпотаємніші куточки нашої країни.
     
    З інформаційного дайджесту «Короткі відомості про Європу» користувачі бібліотеки дізналися про історію виникнення континенту, культуру і традиції народів Європи. 
     
    Переглядаючи відеопрезентацію «Парад країн Європи», учасники заходу відкрили для себе багато цікавого, дізналися, що найстарішою країною в Європі є Сан-Марино,  наймолодшою Чорногорія, найбільшою −  Україна, а найменшою − Ватикан.
     
    В рамках Дня інформації відбулася зустріч з директором Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксаною Сірик, яка порадила куди звертатися українцям, якщо вони, перебуваючи у країнах Європи, потрапили у непередбачувану ситуацію.
     
    Бібліотекар Леся Шимоня підготувала музичну абетку за творами Фредеріка Шопена «Слідами великих композиторів». 
     
    Завершився  захід вікториною «Пізнаємо Європу разом».
     
    Протягом дня користувачі книгозбірні мали змогу  познайомитися з літературою,  представленою на книжкових виставках «Європа – наш спільний дім» та  «У книжок немає кордонів».
    Нінель Авраменко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше