• Відкрий для себе Францію

    Відкрий для себе Францію Відкрий для себе Францію Відкрий для себе Францію

     

    Франція – країна цікавих традицій і багатої архітектури, класичного мистецтва і прекрасної музики, високої моди і високої кухні, яка подарувала світу прекрасну літературу і кіномистецтво.

    Франція славиться багатою історією, де встигли перемішатися події різного рівня важливості: від правління королівських династій до численних воєн, що наклали відбиток на її мову.

    Мабуть ніхто не буде сперечатися, що одна з найбільш милозвучних мов у світі – французька мова.

    Перші літературні твори французькою з’явилися у ХIII ст. Сьогодні французькою мовою розмовляють більш ніж у 30 країнах світу.

    З метою підвищення інтересу до французької мови, що має практичне значення, мови майбутнього 2018-2019 рр. проголошено Роком французької мови в Україні.

    Нещодавно в центральній міській бібліотеці відбувся День інформації «Французький шарм поезії і прози». Протягом дня користувачі бібліотеки знайомилися з історією Франції, її мовою, прозою та поезією французьких авторів.

    Завідуюча сектором Олена Стельмах підготувала цікаву книжкову виставку «Шедеври французької літератури» та викладку літератури «Мандруємо Францією».

    Читачі з задоволенням знайомилися із класичними і сучасними творами французьких письменників, книгами з історії, географії Франції, рецептами французької кухні.

    Цікава слайд-бесіда «Відкрий для себе Францію» та відеоролик «Культурні пам’ятки Франції: символи, традиції» перенесли на деякий час чарівних жінок клубу «Вікторія» в далеку Францію, а мовно-літературний фреш «Цікаві факти про французьку мову», підготовлений провідним бібліотекарем Нінель Авраменко надихнув вивчати французьку мову.

    Франція у нас завжди асоціюється з романтикою і любов’ю.

    Для багатьох французька мова звучить дуже вишукано. Її охоче вивчають як для себе, так для роботи і подорожей. Французька мова стане в нагоді для спілкування не тільки у Франції, але і більш ніж у 30 країнах світу.

     

    Нінель Авраменко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше