• Обіймемо Землю красою і любов’ю

    Обіймемо Землю красою і любов’ю Обіймемо Землю красою і любов’ю Обіймемо Землю красою і любов’ю Обіймемо Землю красою і любов’ю Обіймемо Землю красою і любов’ю

    22 квітня відзначається Всесвітній день Землі. Це день нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина повинна задуматися над тим, що ЗЕМЛЯ потребує турботи й захисту.

     

    Працівницікнигозбірні №6 здійснили бібліодесант у4-А клас (класовод Наталія Гладка) Білоцерківськоїпочаткової школи №23 та провели екологічну годину «Нехай земля квітує всюди – природу збережімо люди».

    Бібліотекарка Людмила Романюк розповіла дітям про історію свята та про те, як можна допомогти зберегти природу для майбутнього покоління. Діти отримали корисні поради: якправильно поводитися з різними видами відходів (від звичайних паперових пакетів до батарейок), як допомагати вирішувати екологічні проблеми, починаючи зішкільної лави.

    Присутні дізнались, що особливістю свята є Дзвін Миру, який, за традицією, лунає в різних країнах у День Землі, закликаючи людей відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому.

    Дзвін Миру є символом спокійного, гармонійного життя, солідарності і дружби всіх людей світу. Цей дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу і символізує він надіїусього населення планети. Перший такий Дзвін був встановлений в Нью-Йоркській штаб-квартирі ООН у 1954 році. Україна до святкування Дня Землі приєдналась у 1992 році.

    Четвертокласники переглянути відео «День Землі», яке доповнило розповідь бібліотекарки.

    Бібліотечні фахівчині запропонували дітлахам взяли участьв іграх: «Екологічний калейдоскоп» та «Швидкість мислення». Найкраще із завданнями впорались Ольга Замастеренко, Артем Кривенко та Дмитро Довгий.

    Учасники заходу мали можливість ознайомитися з виданнями, розміщенними на книжковій виставці «Знай, люби, бережи».

    Пам’ятаймо, що Земля – наш спільний дім, берегти який обов’язок кожної людини.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше