• Магія Великодньої писанки

    Магія Великодньої писанки Магія Великодньої писанки Магія Великодньої писанки Магія Великодньої писанки Магія Великодньої писанки

    Сьогодні в умовах війни Великдень – це не лише весна, з цим святом повязані надії кожного українця на Перемогу та відродження країни.

     

    З нагоди світлого свята фахівчині бібліотеки-філії №2 створили для своїх читачів Великодній настрій, подарували відчуття радості і щастя.

    Читачі – третьокласники Білоцерківської гімназії-початкової школи №3 ім. Т.Г. Шевченка та першокласники Білоцерківського ліцею-гімназії №17 стали учасниками арт-години «Магія Великодньої писанки».

    Писанкарство – це унікальне мистецтво ручної роботи, яке має глибокі історичні коріння в Україні. Цей вид творчості відіграє важливу роль в українській культурі та традиціях. Спеціальні символи надають особливого значення кожній писанці.

    Від бібліотекарки Олени Буяненко малеча дізналась про різні техніки розпису та символіку орнаментів. Учні мали можливість взяти участь у вікторині «Писанкове Королівство», а також познайомитися з книгами, в яких описані традиції Великодня й переглянути зразки візерунків на писанках.

    Разом із бібліотечною майстринею Іриною Осіпенко дітлахи створили свої неповторні писанки за давніми традиціями, дізналися про всі етапи створення української писанки, працювали з писачком і воском.

    Важливо і зараз дотримуватися традиції наших предків, надихатися красою української писанки та насолоджуватися творчим процесом створення неповторного оберегу.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше