• Сяйво Великодньої писанки

    Сяйво Великодньої писанки Сяйво Великодньої писанки Сяйво Великодньої писанки Сяйво Великодньої писанки Сяйво Великодньої писанки

    Напередодні величного свята Великодня працівники книгозбірні сімейного читання №9 підготували для маленьких читайликів народознавчий кошик «Сяйво Великодньої писанки».

    Світ дитинства − яскравий і барвистий, сповнений відкриттів та пізнань, які несе з собою кожний наступний день. Надзвичайним відкриттям для маленьких читачів стало знайомство з писанкою – унікальним витвором мистецтва, який передали нам у спадок талановиті пращури.

    Малюки послухали казочку Зірки Мензатюк «Писанка» та із задоволенням розглядали візерунки на великодніх писанках, що прикрашали книжкову виставку. А ще мріяли взяти до рук писачки, щоб і собі спробувати розмалювати таку красу. У них ще все попереду, головне – бажання долучатися до вивчення українських звичаїв і традицій. Не зважаючи на те, що писанкарство поширене в багатьох країнах світу, та тільки українцям вдалося перетворити його в справжнє мистецтво, сповнене унікальності та чарівної магії.

    Нам є чим пишатися, бо звичаї нашого рідного народу багаті та різноманітні, тож наше покликання зберегти їх і передати допитливим маленьким розумникам!

     

    Зоя Чутковська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше