• Сяйво великодньої писанки в бібліотеці №6

    Сяйво великодньої писанки в бібліотеці №6 Сяйво великодньої писанки в бібліотеці №6 Сяйво великодньої писанки в бібліотеці №6 Сяйво великодньої писанки в бібліотеці №6 Сяйво великодньої писанки в бібліотеці №6

    Україна ­­– країна смутку і краси, радості й печалі, розкішний вінок з рути і барвінку, над яким світять яскраві зорі. Історія нашої держави – це історія мужнього народу, що віками боровся за волю, за щастя. Історію свого народу можна пізнати, вивчаючи його звичаї та традиції.

    Незабаром на землю зійде чудове свято – Великдень. Це велике християнське свято несе нам радість перемоги Сина Божого над злом, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні, спокій у серцях, укріплює віру та живить душу, приносить злагоду та любов в наші оселі.

    Напередодні Воскресіння Христового у книгозбірні №6 відбувся перший тур виставки-конкурсу «О, писанко, ти – символ України!». Бібліотека в черговий раз виконала місію малої виставкової зали, представивши на огляд своїх користувачів справжній писанковий рай. На виставку завітав Юрій Даценко – помічник депутата міської ради Сергія Наконечного.

    Свято розпочали театралізованим дійством учні 3-Б класу БЗШ №23 (класовод Олександра Філіченко). Маленькі актори ознайомили присутніх з традиціями святкування Великодня, читали вірші та співали пісень.

    Свої писанкові вироби – яскраві, вигадливі і цікаві – продемонстрували вихованці ДНЗ №8 «Золотий півник», ДНЗ №27 «Червона шапочка», учні БЗШ №23, гуртківці «Чарівного пензлика», активні читачі книгозбірні. Найбільше робіт вихованців дошкільних закладів, близько 80 робіт!

    Малеча разом з батьками та педагогами створили справжні шедеври: духмяний лавандовий великодній кошик; жовті курчатка з ниток, що сховалися в затишному гніздечку; а різнокольорові крашанки, писанки, дряпанки, мальованки, виконані в різних техніках декоративно-ужиткового мистецтва...

    Загалом, у виставці взяло участь більше 120 користувачів філії, представивши 150 робіт! Слід відзначити неперевершені колективні роботи вихованців групи «Пізнайко» (вихователь Вікторія Царенко); роботу Тамари Федоренко та Олі Гандзюк; Ані Бращук і Валерії Майбороди. А гуртківці Дарина Болотова, Катруся Лукіянец та Софійка Брикса розмалювали писанку в стилі петриківського розпису, яка була окрасою свята.

    Дипломантами конкурсу стали: Єгор Царенко, Злата Межонова, Максим Сіроус (ДНЗ №27); Ерік Скрильник, Богдан Зубченко (ДНЗ №8); Дар’я Діденко, Емілія Межонова (БЗШ №23); Вадим Тищенко, Юлія Бойко, Наталя Дудка, Ілана Можарова, Дарина Болотова, Катя Лукіянец, Софія Брикса, Оля Гандзюк, Тамара Федоренко (гурток «Чарівний пензлик»), а також активні користувачі філії: Аня Бращук, Валерія Майборода, Ліза Цимбал, Каміла Цибок, Дарина Шерметинська. Заохочувальні призи отримали 25 конкурсантів.

    Впевнено можна сказати, що кращі роботи читачів книгозбірні гідно представлять філію на загальноміському конкурсі. То ж, побажаємо їм перемог!

    Свято добігло кінця, але протягом дня до бібліотеки приходили жителі мікрорайону, щоб помилуватися шедеврами маленьких умільців.

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше