• Доки пишуть писанки, доти буде світ

    Доки пишуть писанки, доти буде світ Доки пишуть писанки, доти буде світ

    З приходом весни настає одне з найбільших християнських свят – Великдень.

    Великдень – свято добра, віри, надії та любові. Святкування Великодня має в Україні надзвичайно багату історію з своєрідними традиціями, звичаями та обрядами.

    До Великодня у бібліотеці-філії села Вільна Тарасівка для найактивніших користувачів відбулася година народознавства «Доки пишуть писанки, доки буде світ».

    Бібліотекарка розповіла присутнім про те, що історія писанки, як явища починається з далекого минулого. Писанка тісно пов’язана з релігійними віруваннями та уявленнями наших далеких предків про створення світу, з родючістю, з урочистими ритуалами, пов’язаними з річним циклом відродження природи і оспівуванням її сил. Яйце є символом початку, символом нового життя, відродження.

    До свята в бібліотеці розгорнута літературна композиція «Чарівний світ писанки». На виставці представлені різні види прикрашання яйця, до яких належать: писанка, шкрябанка, крашанка, крапанка, наклеянка, зернівка та мотанка. Кожен вид прикрашання має свої особливості та правила виготовлення.

    Під час таких заходів діти знайомляться з народним традиціями, звичаями, вчаться зберігати культуру та ремесла, які є унікальними. Тож любімо, плекаймо і цінуймо українське!

     

    Раїса Лисак.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше