• Перша персональна виставка Анастасії Морської

    Перша персональна виставка Анастасії Морської Перша персональна виставка Анастасії Морської Перша персональна виставка Анастасії Морської Перша персональна виставка Анастасії Морської

     

    Виставка картин завжди велика і хвилююча подія для художника. А коли це перша персональна виставка – це не просто хвилювання, це вступні іспити до самостійного життя, це позиціювання себе, як художника, свого мистецького бачення світу через палітру кольорів і виру подій в суспільстві.

    Настя в 12 років переступила поріг школи мистецтв №4 і цей крок виявився вирішальним. Її ім’я неодноразово звучало у цій виставковій залі, як ім’я учасниці та переможниці виставок-конкурсів дитячого малюнку «Світи, зоре, світи ясна!» та «Веселкові барви».

    Відома в місті мисткиня і педагог Тетяна Матвієнко впевнено вела юну художницю до перемог і не тільки в Білій Церкві. Так Анастасія у  2011 році стала переможницею Київського обласного фестивалю дитячої творчості «Дебют» в номінації «Образотворче мистецтво».

    Навчаючись в Богуславському педагогічному коледжі з 2011 до 2015 року, Анастасія також брала участь у виставках – «Яскравий, незабутній світ у душах наших на благо літ» (м. Богуслав) та у Всеукраїнському молодіжному мистецькому пленері «Мальовнича Україна» в (м.Переяслів-Хмельницький). Перемогла в конкурсі «Від захоплення до мистецтва».

    Мрія кожного художника навчатись у Національній академії образотворчого мистецтва у Насті здійснилась. Будучи студенткою вишу, навчаючись у відомих художників Анастасія продовжувала брати участь у виставках:

    ·2018р. – «250-ті», м. Суми;

    ·2019р. – «НЮ-21», Національна академія образотворчого мистецтва (НАОМА), м. Київ;

    ·2019р. – Всеукраїнське бієнале «Від Трипілля до сьогодення в творчості сучасних художників» (НУАУ), Київ;

    ·2020р. – виставка «День художника» (НУАУ), Київ;

    ·2021р. – «Гуйда і учні», Національна спілка художників України.

    Після закінчення навчання в магістратурі Анастасія була учасницею виставок, проведених у виставковій залі Білої Церкви: 2022 рік – «Поліфонія осені» − до Дня художника, 2023 рік – стала переможницею виставки-конкурсу «Переможна весна».

    На відкриття експозиції «Шлях. Різноманіття буття» Настю прийшли привітати рідні, друзі, вчителі, художники. Від управління культури і туризму Білоцерківської міської ради Анастасію Морську привітали начальник відділу, заступник начальника управління Роман Бичек та головний спеціаліст Алла Карабач.

    Музичними номерами привітали Анастасію і всіх присутніх учні та педагоги школи мистецтв ім. Якова Яциневича.

    Виставка діятиме до 28 квітня у міській виставковій залі при бібліотеці-філії №5, що на просп. Незалежності, 55. Тож не втратьте можливість познайомитись з роботами молодої художниці та отримати заряд позитиву і натхнення від прекрасного.

     

    Любов Михайлюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше