• Подорожуємо сторінками дитячих журналів з поеткою Тетяною Строкач

    Подорожуємо сторінками дитячих журналів з поеткою Тетяною Строкач Подорожуємо сторінками дитячих журналів з поеткою Тетяною Строкач Подорожуємо сторінками дитячих журналів з поеткою Тетяною Строкач Подорожуємо сторінками дитячих журналів з поеткою Тетяною Строкач

    Відпочинок дітей у літньому таборі «Холідей» наближається до завершення. Тож, фахівчині бібліотеки-філії №6 поспішили на зустріч з вихованцями загонів «Смайлик», «Намистинки» та «Смарагдові Дракони», щоб здійснити подорож «В країну Журналія». Разом із завідувачкою філії Надією Гавриловою та гостею заходу, дитячою поеткою – Тетяною Строкач, малеча відправилась у цікаву та пізнавальну подорож сторінками дитячих журналів та творами поетки, які друкуються на їхніх сторінках. Роль гіда виконувала пані Тетяна.

    Стартувала подорож із знайомства з журналом «Колобочок». Тетяна Тезіславівна прочитала вірші «Канікули» та «Про що мріє киця», познайомила із «Вередулями» та попросила дітей дати відповіді на «Літні загадки».

    Далі на дітей чекало знайомство з навчально-розважальним дитячим журналом «Розумники», який видається в Торонто українською мовою. До речі, номери журналів, у яких друкуються твори поетки, надходять пані Тетяні з Канади. Тетяна Тезіславівна запропонувала дітям казкові загадки, з якими вони успішно справились.

    На сторінках журналу «Котя Малюк» дітям пропонують пограти в різноманітні ігри, відгадати загадки та вирішити завдання на логіку. Зі сторінок журналу пані Тетяна прочитала «Лічилочки» про те, як кіт вчився рахувати, «Казку про тракторця», який не вмів вимовляти літеру «Р» та загадки для любителів малювання.

    Зацікавив присутніх журнал «Крилаті», який запросив дітвору не лише до читання, а й до прослуховування «Колискової» за QR-кодом, а вірш «Мрія» від Тетяни Тезіславівни озвучив мрію кожної дитини про мир в Україні. Згадали і про біологічну зброю: їжаків, бджовелінів, бойових гусей тощо.

    Із сторінок журналу «На крильцях Ангела» авторка зачитала присутнім вірш «Летіть Янголята», а на згадку про зустріч – власноруч зроблених патріотичних ангеликів. Наприкінці подорожі дітвора зупинилась на галявині «Читайлик» для перегляду журналів та читання вголос творів Тетяни Строкач.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше