• Поетичні перлини рідного краю

    Поетичні перлини рідного краю Поетичні перлини рідного краю Поетичні перлини рідного краю Поетичні перлини рідного краю Поетичні перлини рідного краю

    3 березня відзначається Всесвітній день письменника. Для того, щоб донести до читачів культурні надбання української нації, ознайомити із творчою працею письменників краю, працівники бібліотеки-філії №6 провели зустріч учнів 1-Б класу БПШ №23 (класовод Оксана Поліщук) з білоцерківською поеткою Тетяною Строкач. Дана зустріч була символічною: шість років тому відбулося знайомство користувачів філії з Тетяною Строкач не як з читачкою, а як з поеткою, яка поєднала в своїй творчості любов до рідного краю, України, звичаїв та традицій українського народу та оспівала їх поетичним словом.

    З перших хвилин спілкування пані Тетяна заволоділа дитячою аудиторією, читаючи їм свої авторські лічилки про звірят, мавпенят та транспорт, які надруковані в дитячому журналі «Котя малюк». Вона також зауважила, що в численних випусках дитячих журналів можна знайти її віршовані загадки, лічилки, мирилки й інші веселощі, які так до вподоби молодшим читачам. Також діти вчились вимовляти літери разом із пані Тетяною та її віршем «Як трактор вчився вимовляти літеру «Р». Згадала малеча і українські народні казки, відповідаючи на загадки гості. Найкращим знавцем виявився Матвій Катренко, який першим правильно відповідав на загадки. Погралися першокласники і в гру-інсценізацію «Колосок».

    Новинкою для дітей було те, що твори письменників можна не лише читати, а й слухати за допомогою QR-коду. Скориставшись інформацією, першокласники прослухали «Колискову» на слова Тетяни Строкач.

    Дітвора із задоволенням готувалася до зустрічі та підготували поетесі подарунок: привітання із Всесвітнім днем письменника та поетичний струмочок «Калейдоскоп віршів Тетяни Строкач».

    Зустріч із талановитою поетесою Тетяною Строкач залишила в дитячих серцях тепло і радість від спілкування, бажання краще познайомитися з її творчістю та насолодитися дитячою поезією.

    До Всесвітнього дня письменника в бібліотеці оформлена книжкова виставка «Поетичні перлини нашого міста», на якій широко представлено твори місцевих письменників, як відомих, так і початківців. Завітайте в бібліотеку та ближче познайомтеся із творчим доробком письменників не лише рідного краю, а й українських та зарубіжних авторів, які чекають на Вас на полицях книжкових стелажів.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше