• «Мало все про мову знати! Нею треба розмовляти!»

    «Мало все про мову знати! Нею треба розмовляти!» «Мало все про мову знати! Нею треба розмовляти!» «Мало все про мову знати! Нею треба розмовляти!»

    Щорічно 9 листопада ми маємо нагоду вшанувати силу та красу українського Слова, його незламність, милозвучність і сучасність.

    До Дня української писемності та мови до бібліотеки-філії №6 на зустріч «Все, що душа довірила словам» з поеткою-краянкою Тетяною Строкач завітали читайлики − учні 3-Акласу БПШ №23 разом із вчителькою Наталією Гладкою та батьками.

    Бібліотекарі розповіли про історію свята, провели мовознавчу вікторину, познайомили присутніх з творчістю Тетяни Строкач – педагога за професією та поеткою за покликанням.

    Тетяна Тезіславівна з перших хвилин спілкування оволоділа дитячою аудиторією. Під час зустрічі звучали поезії з книг «Краплинки доброти», «Веселковий дивосвіт», «В дитячий світ прокралася війна», «Про що гудуть сирени України», «Соняховий лев» та дитячого журналу «Колобочок»,присвячені рідній мови, її красі та величі,воїнам-героям.

    Третьокласники в свою чергу готувались до зустрічі та зробили авторці подарунок − декламували «Військову абетку».

    В читальній залі книгозбірні оформлена книжкова виставка «9 листопада – День української писемності та мови», на якій представлена література, що розкриває історію походження української мови, непростий шлях її розвитку, велич та красу рідного слова, знайомить з навчальною літературою та творами класиків української літератури.

    Діти із задоволенням спілкувалися з пані Тетяною та побажали ще раз зустрітися у бібліотеці. А на завершення − світлини на згадку.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше