• Дивосвіт рідного міста Дивосвіт рідного міста Дивосвіт рідного міста

    В різнокольоровий осінній день білоцерківці, закохані в прекрасне місто над Россю, святкують День міста. До 989 річниці Білої Церкви в бібліотекарі філії №6 запропонували користувач взяти участь у Дні краєзнавства «Письменники-краяни – ювіляри 2021 року». Основною його метою стала популяризація краєзнавчої літератури для  поглиблення знань з історії та культури рідного краю.

     
    В рамках Дня краєзнавства в читальній залі оформлена книжкова виставка «Письменники-краяни – ювіляри 2021», на якій представлені твори письменників-ювілярів: В.Дідківського, В.Іванціва, Г.Гай, О.Виговського, М.Осики та А.Кисліцина.
     
    «Письменник запрошує до діалогу» – таку назву мала зустріч Галини Невінчаної – письменниці, художниці, давнього друга бібліотеки з членкинями  жіночого клубу «Фітовітальня». Під час бесіди про творчі здобутки, історію написання книг та картин присутні  відкрили в особистості пані Галини ще один талант – талант оповідача, який взяв їх в «полон» з перших хвилин знайомства. Галина Вікторівна зуміла донести до присутніх зміст  своїх творів, учасники заходу вмить розібрали книги з виставки «Загадковість творчості Галини Невінчаної» для подальшого ознайомлення з ними вдома. Слайд-презентація  «Віртуальна подорож вулицями рідного міста» познайомила учасників заходу з мистецькими творами художниці.
     
    Що може бути цікавішим, ніж подорож рідним містом? На краєзнавчі мандри «В бібліотеку завітай, та дізнайсь про рідний край», бібліотекарі запросили вихованців групи «Калинка» ДНЗ №8.
     
    Бібліотекарка Людмила Романюк розповіла легенду «Чому місто називається Біла Церква», а потім всі дружно вирушили на «прогулянку». Першою зупинкою був парк ім. Тараса Шевченка – улюблене місце дітвори, побували на Замковій горі, зустрілись з Ярославом Мудрим і помилувались річкою Рось.
     
    Цікавою і пізнавальною була зустріч читайликів з місцевою поеткою Тетяною Строкач. З перших хвилин спілкування Тетяна Тезіславівна оволоділа дитячою аудиторією. І це не випадково, адже за професією вона вихователь. Віршем «Біла Церква зустрічає осінь» пані Тетяна привітала всіх присутніх зі святом – іменинами рідного міста. Захоплюючою була подорож дітвори сторінками книги з віконцями «Хто сховався в місті». Діти взяли участь у «Калейдоскопі загадок від Тетяни Строкач». Титул «Всезнайки» отримали Лілія Кашперенко та Альона Ващенко. Малечі сподобались вірші поетки, вони не лише переглядали книги після зустрічі, а й самі  читали їх вголос.
     
    Користувачі філії мали можливість полюбуватись міні виставкою малюнків «Рідному місту – з любов’ю», де представлені роботи гуртківців «Чарівного пензлика» та вихованців студії петриківського розпису «Азалія» (керівник Л. Красніцька-Луцик).
     
    Протягом Дня краєзнавства бібліотекарі знайомили  користувачів з літературою, представленою на книжкових виставках «Біла Церква – любов моя» та «Олександрія» – скарбниця рукотворної краси». Адже саме ці книги допоможуть більше дізнатись про історію та сьогодення рідного міста.

        Надія Гаврилова



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше