• Я вмію читати!

    Я вмію читати! Я вмію читати! Я вмію читати! Я вмію читати! Я вмію читати!

    Дошкільне дитинство – той час, коли варто долучати юну особистість до книги. Тож, День дошкільника «Я вмію читати!», який днями відбувся в бібліотеці, сприяв формуванню пізнавального інтересу до процесу читання, вмінню та бажанню працювати з книгою, вихованню культури читання.

    Протягом дня дітлахам та їхнім батькам фахівчині бібліотеки-філії №1 робили огляд книжкової виставки «Дітям і квітам всміхається літо», на якій представлені розвиваючі книги для дошкільнят. На пізнавально-розважальне дійство «Цікаві книги кличуть нас!» до бібліотеки завітали діти середнього та старшого дошкільного віку літнього табору «Диволенд». Вони з неабияким завзяттям долучилися до театралізованого читання творів Тетяна Строкач за мотивами казок «Рукавичка», «Колобок», «Ріпка». Ручки й ніжки охоче розім’яли допитливі казколюбчики під час руханки «Мої казки». Оскільки дітлахи дуже люблять голосні читання, тож залюбки послухали ніжну та зворушливу історію про нескінченну батьківську любов «Що б не було» від шотландської письменниці Дебі Ґліорі.

    Цього ж дня бібліотекарки здійснили бібліодесант «Читаю і відкриваю світ» до вихованців ЗДО №35 «Вербиченька». Вони зробили огляд книжкових новинок та наголосили: для тих, хто хоче навчитися читати, стануть в нагоді книги з серії «Читаємо по складах», «Букварик», «Абетка-мандрівниця», «Квіткова абетка» тощо.

    Малюки радо долучилися до участі у вікторині «В гостях у казки» та літературній грі «Казку швидко ти впізнай, всіх героїв відгадай». Вони активно відповідали на запитання та відгадували загадки, що свідчить про їхню ерудицію та любов до читання.

    А родзинкою свята стала вистава «Звірята лікують книгу» від бібліотечного лялькового театру «Казкарик».

    Бібліотечні заходи протягом дня викликли у дітей жвавий інтерес і бажання продовжити спілкування з улюбленими героями – отже, знову, уже разом з батьками, прийти в бібліотеку.

     

    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше