• Народознавчі посиденьки в бібліотеці-філії №1 для дітей

    Народознавчі посиденьки в бібліотеці-філії №1 для дітей Народознавчі посиденьки в бібліотеці-філії №1 для дітей Народознавчі посиденьки в бібліотеці-філії №1 для дітей Народознавчі посиденьки в бібліотеці-філії №1 для дітей Народознавчі посиденьки в бібліотеці-філії №1 для дітей

    До бібліотеки-філії №1 для дітей на народознавчі посиденьки з очільницею Білоцерківської фітоздравниці «Зелена планета Земної» Аліною Пастовенською завітали вихованці літнього табору «Диволенд».

    Під час неймовірно цікавої зустрічі говорили про цілющі властивості лікарських трав, які наші предки збирали на Трійцю, бо, згідно з повір’ями, вони цього дня набувають особливої сили.

    Пані Аліна принесла цілу корзину духмяних трав та квітів, які власноруч назбирала в лісі: чебрець, бузину, м’яту, акацію, шавлію, троянди… Їхні ніжні пахощі миттю розлилися читальною залою книгозбірні.

    Гостя розповіла дітлахам про рослини, які ростуть у нашому регіоні та застосування їх при лікуванні різних хвороб.

    Діти активно спілкувалися з пані Аліною та проявили неабиякі знання в царині рослинного світу. А ще, допитливо розглядали, нюхали та й куштували на смак кожну стеблину й квітку.

    Зособливим захопленням юні читай лики створювали чайну композицію, і що важливо – гуртом! Запашний вийшов чай! Охоче смакували його з медом та бубликами.

    Наостанок бібліотекарі зробили огляд книжкової виставки «Намисто українських свят», на якій були представлені народознавчі видання, зокрема – про День Святої Трійці.

    Також дітлахи залюбки долучилися до голосних читань книги Віталія Близнюка «Усяйві ангельського лету».

     

    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше