• Ой, неділенько, зелена

    Ой, неділенько, зелена Ой, неділенько, зелена Ой, неділенько, зелена Ой, неділенько, зелена Ой, неділенько, зелена

    Напередодні великого християнського свята Трійці, що в народі має назву Зелені свята, до бібліотеки-філії №1 для дітей на народознавчі посиденьки «Ой, неділенько, зелена» завітали вихованці ЦСПРД «Злагода». Бібліотекар Майя Тарасенко розповіла дітям про історію свята, традиції, обряди дня Святої Трійці, та зробила огляд народознавчих книг з даної тематики.

    З оберемком духмяних трав та квітів завітала на зустріч з дітлахами очільниця Білоцерківської фітоздравниці «Зелена аптека Земної» Аліна Пастовенська. Пані Аліна − сучасний травознай з медичною освітою та багаторічним досвідом. А ще вона любить і розуміє Природу. Людську природу також...

    Гостя розповіла, що з давніх-давен люди вірили −трави, зібрані на Трійцю, мають цілющу силу, і що принесена додому освячена зелень захищає від пожежі, недугів та злиднів. Також вона зауважила, що місяць червень − найкращий час збирати лікарські рослини, які допоможуть бути молодими й здоровими.

    Розповідь пані Аліни про лікувальні властивості шавлії, бузини, суниці, лоха сріблястого, хвоща, акації, чебрецю, м’яти та троянди була настільки цікавою, що дітлахи не могли всидіти на стільцях – так їм хотілося розгледіти, взяти в руки, понюхати, та й навіть скуштувати запашні трави та квіти. Ба більше, вони самі собі компонували чай. А щоб краще смакував приготовлений власноруч трав’яний чай, додали до нього меду. Неймовірні пахощі трав цього дня заполонили книгозбірню!

    На безліч дитячих запитань про лікарські рослини, які ростуть в нашій місцевості, цікаво й з радістю відповіла Аліна Віталіївна. «Приходьте до нас частіше!», − запросили діти пані Аліну.

     

    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше