• Лікарські рослини і здоров’я

    Лікарські рослини і здоров’я Лікарські рослини і здоров’я

    Лікарські рослини – найбільше диво природи, царство краси і цілюще багатство людства. Лікувальні властивості рослин відомі людям із сивої давнини. Вони щиро вірили, що рослини мають чарівну силу. Тому й назви давали їм гучні і промовисті: дивосил, звіробій, чистотіл, безсмертник тощо. Й справді, більшість рослин має цілющі властивості. Кожна людина повинна не лише знати лікарські рослини, але й уміти використовувати їх.

    Екскурс у світ лікарських рослин «Рослини дивовижної сили» провели працівники книгозбірні для членкинь клубу «Фітовітальня». Під час заходу бібліотекарка Світлана Шута розповіла присутнім про лікарські рослини, як цінний ресурс для здоров’я, про їх застосування у народній медицині. Зокрема присутні дізналися про трави, цвіт кущів, гілочки дерев та коріння, які можна і потрібно використовувати як ліки, адже «жива аптека» зовсім поряд. Розповідь супроводжувалась показом слайд-презентації «Лікарські рослини».

    Для учасників заходу була оформлена виставка-інсталяція «Лікарські рослини збираємо, здоров’я і красу маємо!». Огляд літератури, представленої на виставці, зробила завідувачка філії Надія Гаврилова. Демонструючи користувачам книги з виставки, вона звернула увагу на те, що люди при недугах все частіше звертаються до «зеленої аптеки». Тому запропоновані на поличках виставки книги допоможуть вдосконалити знання про різноманітність лікарських рослин, їхні цілющі властивості та методи лікування травами, їхнє значення для людини.

    Всі учасники заходу ділились секретами заготівлі лікарських рослин і їхнім використанням при тій чи іншій хворобі.

    А потім всі разом «відвідали» бібліотечний фітобар із напоями та фіточаями: і повіяло ароматом лікарських трав в усіх бібліотечних залах.

    Лікарські рослини – найбільше диво природи, царство краси і цілюще багатство. Природа дбає про нас, лікує від різноманітних хвороб. Тільки потрібно розуміти її, спостерігати за нею, вивчати її. І тоді природа подарує нам здоров’я – найцінніше багатство.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше