• Аптека на підвіконні

    Аптека на підвіконні Аптека на підвіконні

    Коли хвороба застає зненацька, зазвичай біжимо до аптеки за ліками. Чимало людей навіть не підозрює, що всі ліки в них вже є – ростуть у горщику на підвіконні! Це дешево, зручно та перевірено роками. Відірвав листочок, приклав до рани, заварив чай або вичавив сік для крапель – і без хімії можна обійтися.

    Про те, які рослини обов’язково повинні бути на нашому підвіконні, а яких слід уникати, говорили працівники бібліотеки-філії №6 зі своїми користувачами – дітьми під час інформаційної години «Аптека на підвіконні». Серед великої різноманітності рослин, які вирощуються в умовах приміщень, особливу увагу слід звернути на види, які не тільки їх прикрашають, але й мають лікувальні властивості. Традиційні кімнатні рослини: фіалка, бегонія, грошове дерево, кактус, фікус, каланхое, росли ще на підвіконнях наших бабусь і прабабусь. Однак, плекаючи кімнатні рослини, ми часто не знаємо про їхню користь. А між тим, це справжні домашні лікарі. Кімнатні рослини часто називають цілителями, бо саме вони очищають повітря від шкідливих мікробів.

    Діти прослухали оповідання Р. Кондратьєва «Кімнатні квіти я люблю», Б.Гусака «Кактус і Алоє » та Н.Ревера «Квітуча мрія Кактуса», а також вірш М.Познанської «У квітів сьогодні свято» та переглянули відео презентацію «Лікувальні властивості кімнатних рослин». Бібліотекар Людмила Романюк презентувала книгу М.Михайловської «Сад на підвіконні». Вона розповіла про зелений світ природи у закритому приміщенні та його користь і лікувальні властивості.

    Безумовно, здоров’я – це найкращий подарунок природи, однак про нього треба весь час дбати. «Щоб жити, потрібно сонце, свобода і маленькі квіти» – писав видатний казкар Г.-Х. Андерсен. Справді, без квітів ми, певно, перетворилися б на бездушних роботів. Краса і повнота життя були б нам невідомими. Найпростіша квітка може зцілити зранену душу. Той, хто вирощує квіти – людина особлива, бо приносить радість: і собі , і людям.То ж, нехай у наших кімнатах буяють різноманітні зелені рослини, які допомагатимуть нам бути здоровими.

    Світлана Шута.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше