• Фітовітальня «Рослини, що допомагають не хворіти»

    Фітовітальня «Рослини, що допомагають не хворіти» Фітовітальня «Рослини, що допомагають не хворіти» Фітовітальня «Рослини, що допомагають не хворіти» Фітовітальня «Рослини, що допомагають не хворіти»

    Здоров’я – це безцінний дар, який дає людині природа. Вона ж й подарувала людству рослини, які мають цілющі властивості, приваблюють своєю красою, створюють позитивний настрій.
     
    Про таємниці лікарських рослин, «зелену природну аптеку» йшла мова у фітовітальні «Рослини, що допомагають не хворіти», засідання якої відбулося 19 лютого в закладі освіти «Алетея».
     
    На початку заходу бібліотекарка ЦДБ Ольга Мельник запросила дітей у відео-мандрівку до лісу. Школярики переглянули яскраву презентацію «Лікарські рослини», уважно прослухали оповідання Б. Вовка «Квіткова аптека» та за допомогою ведучої склали пам’ятку «Як збирати лікарські рослини».
     
    Захоплення учнів викликала конкурсна програма «Лікуємося рослинами».
     
    Відповідаючи на запитання фото-вікторини «Вгадай рослину», діти не тільки називали, яка рослина зображена на фото, а й розповідали для лікування якого недуга її використовують.
     
    Взявши участь у грі «Лікарня Айболита», дітлахи допомогли вилікували лікарськими рослинами хворих звірят: у лисички – високу температуру, у вовченяти – кашель, у зайчика – поранену лапку, у ведмедика – горло.
     
    Під час конкурсу «Дегустація» гравці куштували запропоновані відвари лікарських трав та відгадували з чого вони зроблені.
     
    Активну участь взяли маленькі читайлики в аукціоні, де розігрувався лот – баночка липового меду. Учасники по черзі, не повторюючись, називали лікарські рослини.
     
    На засіданні фітовітальні хлопчики та дівчатка не тільки дізналися багато цікавої інформації про цілющі скарби України, а й насолодилися вітамінними чаями з лікарських трав та вітамінним варенням.

    Світлана Шалагіна.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше