• «Сузір’я» в гостях у «Сузір’я»

    «Сузір’я» в гостях у «Сузір’я» «Сузір’я» в гостях у «Сузір’я» «Сузір’я» в гостях у «Сузір’я» «Сузір’я» в гостях у «Сузір’я» «Сузір’я» в гостях у «Сузір’я»

    13 червня відбулося завершення сезону роботи розмовного клубу «ПроМова», який працює у бібліотеці-філії №4 сімейного читання. Разом із членами клубу «Сузір’я» Академії пенсіонерів БФ К. Єфименка, які є основою «ПроМови», ми відвідали центральну бібліотеку міста Сквири. Багато років творчої співпраці поєднує літературне об’єднання «Сузір’я», організоване на базі цієї бібліотеки та клубу «Сузір’я» Академії пенсіонерів, який працює у нашій книгозбірні.

    На порозі нового приміщення бібліотеки гостей зустріла директорка централізованої бібліотечної системи Оксана Іванько. Вона запросила гостей до затишної читальної зали, де вже чекали учасники літературного об’єднання. За давнім українським звичаєм представники Білоцерківщини завітали на гостину з хлібом-сіллю. Бібліотекарка Юлія Харченко подарувала колегам книгу відомого краєзнавця Євгена Чернецького «Історія Білої Церкви» та наголосила, що бібліотеки нині чітко усвідомлюють свою місію як центри інформаційної, просвітницької та культурної діяльності. Очільниця Сквирського відділу культури Оксана Клебаніцька разом із директоркою ЦБС представляли літераторів Сквирщини, які читали свої поезії. Присутні почули вірші Людмили Гриценко, Людмили Процюк-Щербатюк, Тетяни Грищенко, Василя Скрида, Валер’яна Молдована та інших «сузір’ївців». Про славетних земляків, уродженців Сквирщини, розповіла Катерина Пліванчук – відома на рідних теренах журналістка. Поетичне вишукане українське слово чергувалось з піснями у виконанні дуету «Співограй» клубу «Сузір’я» та сквирянина Володимира Юхименка. Пані Оксана, директорка ЦБС, провела гостей гарними, естетично та сучасно оформленими залами центральної бібліотеки. Зустріч відбувалась у теплій, дружній атмосфері. І гості, і господарі зійшлися на думці, що зараз всім нам потрібно докласти максимум зусиль для перемоги України. Кожен з присутніх на зустрічі, хто волонтерством, хто донатами допомагає ЗСУ.

    Хвилиною мовчання вшанували господарі та гості загиблих героїв цієї жорстокої війни та відвідали Меморіал Слави. Висловлюємо слова щирої вдячності колегам-бібліотекарям за організовану цікаву зустріч та подаровані книги, які займуть гідне місце у краєзнавчому фонді нашої бібліотеки.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше