• Духовний скарб народу

    Духовний скарб народу Духовний скарб народу Духовний скарб народу Духовний скарб народу Духовний скарб народу

    «Українська пісня − святиня нашого народу» – під такою назвою відбулася поетично-пісенна година для членів клубу «Водограй» Академії пенсіонерів, який працює при Центральній бібліотеці для дорослих.

    Бібліотекарки розповіли присутнім, що Україна з давніх-давен славилася піснями, які дбайливо, як найдорожчареліквія, передавалися із покоління в покоління. Акцентували увагу на тому, що кожна епоха народжує нові пісні, які супроводжують українців від колиски до могили.

    Фахівчині книгозбірні також ознайомили учасників заходу з книгами про пісенну творчість українців, наявними у фондах бібліотеки.

    На зустріч були запрошені солісти тріо «Співограй» клубу «Сузір’я» Академії пенсіонерів:Людмила Безкрила, Наталя Мельник і Олександр Матвієнко. Співаки подарували академістам низку українських народних і естрадних пісень: «Ішло дівча лучками», «Ти до мене не ходи», «Зелен клен», «Смерека», «Сильний вітер». Особливо вразили присутніх пісні: «Звук тривог», гімн італійських партизан «Белла чао», перероблений на сучасний лад, і «Краплина щастя», виконана єврейською і українською мовами.

    Тетяна Сулейманова, координаторка клубу «Сузір’я», виступила в ролі конферансьє, читала патріотичні вірші та провела «пісенну» вікторину.

    Під час заходу слухачі задонатили на потреби ЗСУ майже тисячу гривень.

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше