• Обереги для захисників

    Обереги для захисників Обереги для захисників Обереги для захисників Обереги для захисників

    Війна змінила дитинство дітей України, їхнє дозвілля та спілкування. Діти та підлітки вимушено подорослішали раніше. І хоча війна щодня забирає у них хвилини безтурботного дитинства, вони допомагають дорослим на тому фронті, на якому можуть принести користь.

    25 червня в центральній бібліотеці для дітей відбувся майстер-клас із виготовлення оберегів для воїнів ЗСУ, який провела Катерина Семишкурна – викладачка образотворчого мистецтва Білоцерківської школи мистецтв імені Якова Яциневича.

    Обереги – прадавні символи-захисники, знаки віри у вище заступництво. Вважалось, що річ, зроблена власноруч і з добрими думками, мала магічну силу, яка захищала людину у найвідповідальніші хвилини її життя, особливо від куль під час битви з ворогом.

    Учасники майстерки зосереджено виготовляли своєрідні брелоки-обереги у техніці випалювання по дереву, вкладали в них частинку своєї душі, намагаючись таким чином передати захисникам і захисницям свою підтримку і турботу, та сподіваючись, що українські воїни завдяки їхнім талісманам будуть в безпеці. На брелоках,завдяки дитячій старанності, з’являлися стародавні обережні знаки: Сонце, Сварог, Тризуб тощо.

    Після майстер-класу всі вироби з такими листівками-побажаннями для мужніх воїнів: «Дорогі захисники! Дякуємо вам за захист нашої Батьківщини! Низько вклоняємося вам за вашу мужність та витримку! Ви – найкращі, справжні патріоти України! Ви – наші герої! Віримо у вас, як ніколи… Повертайтесь живими і лише з ПЕРЕМОГОЮ…», – були передані волонтерам.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше