• Обереги, що не губляться в віках

    Обереги, що не губляться в віках


     

    Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, що освячені віками. Важливо пронести їх через усе життя, розповісти своїм дітям, адже, без минулого немає майбутнього.

    Все починається з тієї хати, де живе дитина, з печі і лави; скрині, в якій повно цікавих речей, про які бабуся та прабабуся можуть цілими вечорами розповідати, то усміхаючись, то крадькома витираючи сльозу.

    Для молодших користувачів бібліотекарі філії №6 провели етнографічну годину «Обереги, що не губляться в віках».

    Надія Гаврилова познайомила присутніх з оберегами рідного краю, ремеслами, що процвітали на Білоцерківщині.

    Учасники заходу дізналися, що таке оберіг і в чому його сила, почули цікаві розповіді про українську вишиванку, намисто, віночок, рушник, хустку, ляльку-мотанку.

    Катя Лукіянец та Іринка Бушуєва пригадалиі поділилися своїми, не менш цікавими, історіями про обереги та родинні реліквії.

    Діти з великим задоволенням ознайомились з етнографічною книжковою виставкою «Що не край – то звичай». Особливою увагою користувались книги: «Культура і побут населення України», «Українці: Свята. Традиції. Звичаї», «Українська минувшина».

    Берегиня, обереги – це давні добрі символи. З їхньою допомогою народ зберіг свою родовідну пам’ять, історію, культуру. От якби кожна родина в Україні дотримувалась народних традицій та мала гарні обереги. Сьогоднішній захід підтвердив: діти гордяться тим, що вони українці і пам’ятають про славні традиції свогонароду, а родинні обереги цінують і бережуть.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше