• Обереги захисникам

    Обереги захисникам Обереги захисникам Обереги захисникам Обереги захисникам

    В переддень свята Покрови Пресвятої Богородиці у затишній залі Центральної бібліотеки на майстер-клас зібралися учасники Родинної світлиці – учні 4 класу БСШ №1 (класний керівник Майя Фофанова). Діти у святкових вишиванках прийшли до книгозбірні, щоб виготовити обереги для захисників Вітчизни.

    Ніна Сорокун, завідуюча абонементом, розповіла про історію виникнення і традиції святкування в Україні свята Покрови, яку запорожці вважали своєю покровителькою і завжди в далекі походи брали з собою ікону Божої Матері. Вона наголосила, що з 2015 року в цей день ми відзначаємо і День Захисника Вітчизни, бо Пресвята Богородиця є заступницею всіх українських військових, тому нині, коли точиться боротьба за незалежність держави, ми маємо бути гідними спадкоємцями духовних цінностей та продовжувачами багатих традицій і славних справ предків.

    Майстриня Родинної світлиці Ксенія Донська провела для діток та їхніх мам і бабусь майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки, що символізує Святу Покрову. Виготовляючи обереги, школярі подумки зверталися до Матері Божої з проханнями про мир, добро, благополуччя, гідне і щасливе майбутнє нашого народу.

    Завідуюча сектором Олена Стельмах змусила учасників добряче подумати, щоб дати відповідь на питання вікторини та отримати солодкі призи від Міжнародного благодійного фонду «Відродження Чорнобиля», який представляла Антоніна Дементьєва.

    Працівники бібліотеки підготували воїнам до свята солодкі подарунки, які передали волонтеру і мамі воїна-фронтовика Тетяні Василенко. Пані Тетяна розповіла про волонтерські поїздки, життя бійців на передовій і продемонструвала фотоальбом.

    Антоніна Дементьєва.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше