• І оживає дух козацький

    І оживає дух козацький

    14 жовтня в Україні відзначається День захисника Вітчизни, День українського козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці, а також річниця створення УПА.

    Історична традиція вшанування українського війська, свята Покрови, була і є головним для українських вояків – від козацтва до Армії Української Народної республіки та Української повстанської армії і сучасних Збройних Сил України.

    Напередодні свят, з метою вшанування мужності та героїзму українського народу, зміцненню патріотичного духу молоді працівники центральної міської бібліотеки Маргарита Зубкова та Ольга Соломаніна завітали до  одинадцятикласників БЗШ №20 (класний керівник Ірина Олександрівна Шабатин). Бібліотекарі провели годину слави «І оживає дух козацький», згадали героїчну сторінку історії країни – славне козацтво та її державу – Запорізьку Січ.

    Захід супроводжувала книжкова виставка «Святі лицарі, захисники Вітчизни».

    Маргарита Зубкова ознайомила учнів з книгами українських письменників, які відображають образи козаків в художньому слові та зачитала уривок з народної пісні про взяття запорізькими козаками турецького міста Варни.

    З цікавістю молодь слухала про життя козаків, їхній побут, традиції, заповіді тощо. Учасники заходу жваво читали прислів’я про справжніх козаків. Бібліотекар Ольга Соломаніна провела гру «Козацький кіш».

    Наприкінці заходу одинадцятикласники переглянули відео з програми «Козацька звитяга».

     

    Маргарита Зубкова.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше