• Неповторне диво – квіти

    Неповторне диво – квіти Неповторне диво – квіти Неповторне диво – квіти Неповторне диво – квіти

    21 червня відзначається яскраве свято – Міжнародний день квітки. Барвисті, тендітні, ніжні квіти, надзвичайно вразливі та неймовірно красиві – це веселка раю на Землі, символ краси і гармонії. Вони уособлюють потяг людини до прекрасного. Коли і чому воно виникло – невідомо, але від цього інтерес до нього не згасає. Наше життя не обходиться без квітів, бо вони тішать око, зігрівають душу.

    Напередодні свята працівники книгозбірні №6 запросили читачів-дітей взяти участь у творчій годині «Квіти – окраса життя». Мандрівку до королівства квітів здійснила бібліотекарка Світлана Шута. Вона розповіла присутнім багато цікавого про квіти. Зокрема про те, що найпопулярнішою квіткою у світі є троянда, що конвалія входить до десятки найотрутніших квітів, що орхідеї живуть понад 100 років. Вразила дітей розповідь про те, що квіти мають свою мову, а також наскільки кожна нація вшановує ту чи іншу квітку, даючи їй титул символу країни.

    У давньоримській міфології великою пошаною користувалася Флора – богиня квітів, квітучих садів і лугів. Ім’я богині походить від латинського слова «flos», що означає «квітка». Красу квітів оспівують у віршах, казках, оповіданнях і легендах. Дітям було презентовано книгу Зірки Мензатюк «Український квітник», в якій відома українська письменниця розкрила деякі із секретів власного квітника і подарувала читачам мініатюрні есеї про найулюбленіші квіти.

    Фахівчині книгозбірні запросили присутніх взяти участь у творчій майстерці «Квітка з паперу власноруч». Для творчості вибрали ромашку, яка нині прикрашає не лише поля та присадибні клумби, а й дає багато користі: вона є лікарською рослиною.

    Після перегляду відео-казки Віталія Савченко «Про ромашку та мурашку», діти приступили до творчого процесу. Техніку виготовлення квітів обрали просту і цікаву. Читайлики ще й пригадали давні легенди про ромашку. Усі отримали гарний настрій від творчості та спілкування, виготовлені квіти можуть стати прикрасою інтер’єру та гарним подарунком.

    Здавна українські оселі прикрашають чудові квітники, в яких ростуть високі мальви, яскраві чорнобривці, хрещатий барвінок, жовтогарячі нагідки, червона рута, соняшник. Ці квіти – наші обереги, окраса життя, символи української землі історія нашого народу.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше