• Дитячі долі в полум’ї війни

    Дитячі долі в полум’ї війни

    4 червня в бібліотеці села Вільна Тарасівка для читайликів книгозбірні була організована година пам’яті «Дитячі долі в полум’ї війни».

    Бібліотекарка пані Раїса, розповіла дітлахам про те, що у цей день вшановують дітей, які загинули внаслідок агресії російської федерації проти України.

    Саме ця дата була вибрана не випадково, адже щорічно саме 4 червня відзначається Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй, для того, щоб громадськість не забувала про те, що під час війни гинуть не тільки солдати, але й невинні діти. З дня повномасштабного вторгнення армії рф на територію України внаслідок збройної агресії росії загинуло 550 дітей. Тільки за офіційними даними Офісу Генерального прокурора в Україні станом на сьогодні 1394 дітей отримали поранення, понад 2000 зникли безвісти, 19 505 примусово депортовані на територію держави-агресора. Ці цифри не є остаточними й повними, адже кількість вбитих, поранених та викрадених російськими окупантами дітей на окупованих територіях України достеменно невідома. Це діти, які ніколи не стануть дорослими. Це діти різного віку: від ненароджених до майже дорослих, з різних куточків України, з різними мріями на життя, які вже ніколи не здійсняться. Ці діти могли б ще жити…

    Цей день відгукується нестримним болем в серці і тугою за тими маленькими українцями, чиє життя обірвали російські загарбники. Присутні заходу вшанували пам'ять дітей хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті за загиблими дітками.

    Вічна пам'ять маленьким янголяткам!!!

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше