• Дитинство, обірване війною

    Дитинство, обірване війною Дитинство, обірване війною Дитинство, обірване війною Дитинство, обірване війною Дитинство, обірване війною

    У світі є, на щастя, країни, яких не торкнулася війна, але, на жаль, це не Україна. За десять років російсько-української війни постраждали десятки тисяч дітей з України, деякі навіть не встигли побачити цей світ.

    З 2021 року рішенням Верховної Ради України 4 червня запроваджено державний пам’ятний день – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

    У День пам’яті дітей, загиблих унаслідок збройної агресії росії, працівниці бібліотеки здійснили бібліодесант в літній табір відпочинку «Holiday», що діє на базі філії центру позашкільної освіти та професійного самовизначення учнівської молоді «Соняшник».

    З вихованцями загону «Незламні (керівник Валентина Коробко) фахівчині книгозбірні провели годину пам’яті «Пам’ятаємо про маленькі серця».

    Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова познайомила дітей із книгами про події російсько-української війни. Серед них: «Аліска, фронтова лисичка» Олени Мокренчук – про крихітне лисенятко, яке народилося під час війни, осиротіло і знайшло нову сім’ю серед військових ЗСУ; «Мої вимушені канікули» Катерини Єгорушкіної, в якій розповідається про канікули, спричинені війною; «Діти повітряних тривог» Лариси Денисенко – про жахіття російського лихосилля, яке перетворило українських дітей на дітей повітряних тривог. Надія Миколаївна прочитала вірші «В дитячий світ прокралася війна» Ірини Кривонос та «Загадаю бажання» Тетяни Строкач. Під час проведення заходузгадали дітей, чиє дитинство обірвалабезжальна рука московського загарбника. Присутні усвідомили, що не можна забувати дітей, які безневинно загинули від руки окупанта.

    Також було проведено творчу майстерку, під час якої діти вирізали з паперу білих ангеликів, що стали символом перерваного життя. Всі присутні долучились до тихої акції «Ангели пам’яті», розмістивши ангелів на гілках дерева біля закладу.

    Щодня росія вчиняє проти населення України, зокрема і дітей, воєнні злочини, які у майбутньому будуть розслідуватися, як злочини проти людяності. Щодня вона несе у сім’ї українців руйнування, горе і страждання.

    Після початку повномасштабного вторгнення росії кількість жертв серед дітей збільшується щоденно. І фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити неможливо через активні бойові дії.

    Потрібно робити все можливе, щоб зберегти дітей та захистити їхні права, попри агресію російської федерації. Пам’ять про загиблих маленьких українців буде вічним шрамом та однією з найболючіших сторінок нашої історії.

     

    Надія Гаврилова



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше