• Життя триває ... Точиться війна

    Життя триває ... Точиться війна Життя триває ... Точиться війна Життя триває ... Точиться війна

    Діти і війна. Здається моторошне поєднання, та, на жаль, такі реалії нашого життя. Жахливо, але підростає ціле покоління, яке вже не пам’ятає миру. В дитячий світ увірвалася війна: увірвалася в рідне місто, змусила назавжди покинути все те, що діти любили, увірвалася смертю чи каліцтвом близьких, розпадом родин. А до когось з дітей війна прокралася: підступно і хижо. Для когось вона лише у малюнках і в читанні книг. І як би нам не хотілося зробити так, щоб війна ніяк не торкнулася наших дітей, вона стала невід’ємною частиною і їхнього життя. Допомагають говорити з дітьми про війну й життя під час війни українські автори.

    Напередодні другої річниціповномасштабного вторгнення росії в Україну, працівники бібліотеки-філії №6 провели годину спілкування «В дитячий світ увірвалася війна» з читачами – учнями 3-Б класу БПШ №23 (класовод Ірина Дударєва).

    Завідувачка книгозбірнею Надія Гаврилова повідомила третьокласникам про причину зібрання, наголосивши, що 24 лютого 2022 року в наш дім прийшла повномасштабна війна, невиправдана і не спровокована, війна росії проти незалежної і суверенної України. Оскільки неоголошена війна триває 10 років, то дитинство малечі затьмарюють воєнні роки, це покоління не пам’ятає миру. Війна, яку розв’язали нерозумні дорослі люди, зруйнувала мирний, сповнений пригод дитячий світ. У їхньому житті з’явилася повітряна тривога, вибухи, необхідність дотримуватися правил поведінки у бомбосховищі та залишати власні домівки.

    Дітям було презентовано книги Лариси Денисенко «Діти повітряних тривог», Зоряни Живки «Пес Патрон», Катерини Єгорушкіної «Мої вимушені канікули» та збірка віршів «Занадто рано стали ми дорослими». Це дитячі книги, в яких історії створені спеціально для дітей та написані доступною для дитячого сприйняття мовою, що допоможуть їм зрозуміти та осмислити те, що зараз відбувається з країною, з нашими містами й селами, з усіма нами. Третьокласники уважно слухали уривки з книги Зоряни Живки «Пес Патрон», відповідали на питання, доповнювали розповідь пса Патрона про навички своїх улюбленців.

    Третьокласники разом із шкільною бібліотекаркою Вітою Захарчук виготовили листівку-книжечку «Роки незламності: все буде Україна», в якій записали свої мрії й слова подяки захисникам, поділилися кого обіймуть й що відвідають та яку книгу прочитають після ПЕРЕМОГИ.

    На абонементі книгозбірні оформлено книжкову виставку «Незламність і героїзм українського народу в російсько-українській війні», на якій представлено книги про російсько-українську війну, які фіксують події та відчуття людей, яких торкнулась війна. Це книги зворушливі та драматичні, реальні та трагічні, але вони допомагають зрозуміти, що відбувається в Україні, що відбувається з українцями.

    Користувачам соціальної мережі Фейсбук на сторінці бібліотеки «БібліоДзвін» запропонована віртуальна виставка художніх творів про російсько-українську війну.

    Від 2014 року Україна веде справедливу війну за збереження незалежності, право вільного європейського та євроатлантичного вибору, за свій суверенітет і територіальну цілісність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність.Бережімо пам’ятьпро подвиги наших Героїв , шануймо їх незламну силу волі та мужність!

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше