• Конституція моя, її хочу знати я

    Конституція моя, її хочу знати я Конституція моя, її хочу знати я Конституція моя, її хочу знати я

    Щорічно 28 червня в Україні відзначається День Конституції – головного закону країни. Конституція є гарантом прав і свобод кожного українця, закріплює обов’язки громадянина перед державою і визначає шлях країни.

    З нагоди відзначення Дня Конституції України та з метою підвищення рівня громадянської свідомості у дітей, працівники філії провели правову годину «Нехай панує на землі закон, добро і справедливість», під час якої завідувачка філією №6 Надія Гаврилова відмітила особливість відзначення 28-річниці Конституції України в умовах воєнного стану, коли ворог відбирає у нас та наших дітей право на життя, освіту, свободу, право зростати українцями.

    Вона розповіла про витоки написання Конституції України та познайомила дітей із літературою з книжкової виставки «Конституційне становлення України». Особливу увагу було зосереджено на розділі «Права, свободи та обов’язки людини і громадянина» із книги Оксани Святокум «Конституція – основний закон України».

    Присутні переглянули інформаційне відео «Конституція України дітям: просто і зрозуміло», з якого дізналися, що Конституція – найвищий закон, який встановлює та визначає державний устрій, контролює владу, нагадує про повагу і який, наче компас, дозволяє тобі почуватися у безпеці та здійснювати усі свої мрії.

    Учасники заходу проявили ерудицію та знання Конституції під час вікторини «Живи і квітни, моя Україно» та правової гри «Мої права та обов’язки».

    Фахівчині запросили дітей взяти участь у творчій майстерці, яка поєднала дві локації: одна група дітей виготовляла об’ємний прапор України з кольорового паперу, використовуючи спеціальну техніку 3D, а інша – робили соняшник – символ Сонця та процвітання. Свої вироби діти забрали додому на згадку.

    Усім своїм змістом Конституція спрямована на забезпечення суверенітету України, становлення її як незалежної правової держави.

    Сьогодні, коли ворог продовжує посягати на основи конституційного ладу і територіальну цілісність України, особливе «дякую» звучить нашим захисникам, завдячуючи яким ми можемо відзначати велике Національне свято у безпеці.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше