• Як Україна отримала Конституцію

    Як Україна отримала Конституцію Як Україна отримала Конституцію Як Україна отримала Конституцію

    28 червня наша країна відзначає День Конституції. Щоб ознайомити дітей з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, в бібліотеці-філії №1 для дітей відбувся історичний колаж «Як Україна отримала Конституцію». На зустріч з користувачами бібліотеки ­– членами краєзнавчого клубу «Джерельце», вихованцями СЮН м. Біла Церква (керівник Ніна Забуга) завітав історик, краєзнавець Анатолій Бондар.

    Пан Анатолій наголосив, що Конституція для кожного з нас стала головним оберегом державності, демократії й соборності України. Цей документ свого часу подарував довгоочікувану незалежність, і це стало найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина.

    Під час екскурсу краєзнавці познайомилися з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкували шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України (28 червня 1996 року).

    Юним краєзнавцям Анатолій Бондар розповів про вікові права людини і громадянина, основні засади Конституції України – право на життя, право на житло, право на працю, право на відпочинок, право на лікування та інше. Завершуючи розповідь, пан Анатолій нагадав, що кожен громадянин держави має знати та поважати свої права та обов’язки, а головне дотримуватися їх.

    В читальній залі бібліотеки розгорнуто книжкову виставку «Як Україна отримала Конституцію», де читачам запропонована правознавча, історично-довідкова література. Ці книги дають можливість зрозуміти, яким важливим і важким був процес створення власної Конституції,та відображають найважливіші шляхи конституційного процесу.

    Бібліотека-філія №1 для дітей запрошує всіх бажаючих приходити та читати Конституцію України – це можливість ще раз отримати інформацію про свої права, обов’язки і свободи.

     

    Олена Крищенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше